Nový iPad Pro už dnes?

Podľa Bloombergu áno. Premiéru nového zariadenia s čipom M2 máme očakávať počas dnešného dňa.

Informoval o tom reportér Mark Gurman, ktorý sa predtým vyjadril, že predstavenie novej generácie tabletu je otázkou dní. Teraz svoju prognózu spresnil. Ako sme písali v predchádzajúcich článkoch, v ktorých sa iPad Pro spomína, jeho odhalenie sa očakáva formou tlačovej správy.

A čo má update zariadenia ponúknuť? Model bude disponovať rovnakým čipom M2, ktorý aktuálne poháňa MacBook Air a prinesie aj podporu pre bezdrôtové nabíjanie cez MagSafe. Z dizajnového aspektu revolúciu nečakajte – tablet si zachová vzhľad identický s predchodchom.

Okrem Pro modelu má Apple v pláne priniesť aj novú, v poradí už desiatu generáciu základného iPadu. Tá dostane väčší displej s uhlopriečkou 10,5-palca, USB-C port či podporu 5G. Zariadenia bude vybavené čipom A14 Bionic a vzhľadom nadviaže na aktuálny dizajnový jazyk s plochými okrajmi. Autentifikácia používateľa bude fungovať cez Touch ID v tlačidle Power.

Či sa oboch tabletov dočkáme súčasne, aktuálne nie je jasné. Od hardvéru ešte v krátkosti k softvéru – nový iPadOS by mal pre verejnosť vyjsť už budúci týždeň.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.