EÚ oznámila oficiálny dátum, do ktorého musí iPhone prejsť na USB-C

Lehota je stanovená pre všetky smartfóny predávané v rámci krajín Európskej únie a teda aj pre zariadenia Apple.

Zmena legislatívy bola schválená už pred dvomi mesiacmi, v tom čase však nebol oznámený konkrétny dátum. V novom nariadení, ktoré bolo aktuálne zverejnené, EÚ uvádza, že všetky smartfóny musia disponovať portom USB-C do 28. decembra 2024. V prípade produktov, ktoré sú nabíjané iba bezdrôtovo nie je potrebné spĺňať túto normu.

Greg Joswiak, viceprezident marketingu v Apple uviedol, že značka bude nové nariadenie rešpektovať. Joswiak však bližšie informácie týkajúce sa termínu, v ktorom sa tak stane, neprezradil. Je však celkom možné, že si Apple dá na čas, a USB-C teda ponúkne až s príchodom iPhonu 16. Ten by mal podľa očakávaní doraziť v septembri 2024.

Niektoré zdroje však uvádzajú aj možnosť, že sa USB-C dočkáme už v rámci budúcoročného modelového radu. Nasledovať by ho mali ďalšie produkty z portfólia značky ako napríklad slúchadlá AirPods či klávesnice a myši pre Mac.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.