Čipy pre nový iPhone možno budú podobné súčasnému A15 Bionic

Ten sa nachádza v iPhone 13. Tohtoročná generácia smartfónu od Apple tak bude v otázke procesoru možno skôr drobným posunom vpred.

Informoval o tom renomovaný analytik Ming-Chi Kuo. Ešte predtým sa objavili aj informácie od leakera, ktorý vystupuje pod prezývkou ShrimpApplePro, ktorý uviedol, že čip A16 pre iPhone 14 Pro je vyvíjaný rovnakým procesom ako čip A15 Bionic. Apple si podľa tohto môže šetriť výraznejší posun vo výkone pre sériu M, ktorá sa bude nachádzať v novej generácii počítačov Mac.

Kuo túto hypotézu ďalej rozviedol. S ohľadom na fakt, že TSMC, ktorý pre Apple čipy vyvíja aktuálne nemá lepšiu technológiu ako N5P a N4. Výrazne efektívnejšie výrobné procesy N3 a N4P budú podľa neho k dispozícii až budúci rok, čo je logicky pre tohtoročný iPhone neskoro. Apple podľa neho siahne po procese N5P, ktorým sa vyvíjal aj čip A15 Bionic. Jeho nástupca, model A16 tak bude údajne skôr miernym vylepšením.

zdroj: Macrumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.