Apple zrejme už budúci týždeň ohlási nový iPad Pro

Prekvapí nás Apple a po boku iPhone 14 predstaví aj nový iPad Pro? Nová špekulácia tomu môže nasvedčovať.

Spoločnosť Apple by mala budúci týždeň predstaviť novú generáciu iPhone, ako aj novú sériu hodiniek Apple Watch. Prekvapením by však mohla byť nová generácia tabletov iPad Pro. Na druhú stranu, Apple má vo zvyku updatovať tento tablet približne každého 1,5 roka a posledný model bol predstavený v apríli 2021.

O rozruch sa postarali zákazníci austrálskeho operátora Optus. Ten do svojho interného systému znenazdajky zaradil 11-palcový iPad Pro 4. generácie, pričom aktuálne predávaný model je tretej generácie. Svoj podiel viny na tom však môže mať aj Apple, ktorý súbežne s treťou generáciou 11″ modelu predáva už piatu generáciu 12.9″ modelu. Práve tieto rozdiely mohli byť dôvodom, prečo zamestnanci operátora objednali zákazníkom zatiaľ neohlásený model. To, že sa jedná o chybu, zistili zákazníci až dodatočne, keď ich operátor kontaktoval s informáciou, že štvrtá generácia momentálne nie je skladom, vedela by byť dodaná najskôr o 2 týždne, a preto im bola automaticky upravená objednávka na lacnejší, súčasný iPad Pro.

Zaujímavosťou je aj fakt, že operátor ponúka budúci iPad Pro asi o 140 dolárov drahšie oproti súčasnej generácii. Pri mesačných splátkach vychádza zariadenie na približne 2 100 dolárov oproti 1900 dolárom. Nie je však jasné, či to znamená ďalšie zdražovanie Apple produktov, alebo ide len o zdražovanie na strane operátora. Nutno tiež dodať, že zariadenie, o ktorom je reč, je 11″ iPad Pro v prevedení WiFi+Cellular s 512GB kapacitou a prevedením Space Gray.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.