Apple začal predávať “Refurbished” MacBook Air modely s M2 čipom

Apple pridal do svojho online obchodu s renovovanými zariadeniami modely MacBook Air s M2 čipom. To znamená, že cena je nižšia ako pri kúpe nového. MacBooky Air s M2 čipom boli prvý krát predstavené v júli tohto roku a doteraz ešte neboli ponúknuté ich zrenovované kusy.

V online obchode je k dispozícií niekoľko variant, ktoré sa líšia rozličnými konfiguráciami a farbami. Renovovaný základný model s M2 čipom, 8GB RAM, 8-jadrovým GPU a 256GB SSD stojí aktuálne 1,079$ (v prepočte s aktuálnym kurzom 1,092.87€). Úplne nový, nepoužitý kus sa v online obchode Apple predáva za 1,199$ (v prepočte s aktuálnym kurzom 1,214.41€). Ak teda človek kúpi zrenovovaný MacBook Air s 2 čipom ušetrí 120$ (v prepočte s aktuálnym kurzom 121.54€).

M2 MacBook Air je prvý model, ktorý dostal vylepšený M2 čip spolu s 13-palcovým MacBookom Pro. Okrem toho prišiel tento MacBook Air aj s kompletným redizajnom, ktorý svojím vzhľadom pripomína, respektíve sa prikláňa k dizajnu rady MacBook Pro. Váha oproti svojmu predchodcovi je tiež o niečo nižšia. „Dovybavený“ je MagSafe nabíjaním a ďalšími USB-C portami. Skladové zásoby modelov renovovaných M2 MacBookov Air sa budú líšiť v závislosti od naskladnenia, či už sa to týka konfigurácie, farby alebo ich kombináciou. Preto pokiaľ má zákazník “zálusk” na špecifickú konfiguráciu, prípadne farbu, musí sledovať skladové zásoby renovovaných MacBookov Air.

Renovované produkty od Apple sú takmer identické s nepoužitými. Zariadenia musia prejsť náročnými, hĺbkovými testami, kde sa rozhodne či môžu byť opätovne predávané ako “renovované”. Na tieto modely je, tak ako pri nepoužitých možné priplatiť si službu AppleCare+. Taktiež je ich možné vrátiť do 14 dní od kúpy. Ak si niekto renovovaný MacBook Air od Apple kúpi, môže mať istotu, že je zariadenie plne funkčné a bez chýb. V podstate ako keby bol kúpený nepoužitý kus s kompletným balením.

zdroj: MacRumors.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.