Apple testuje iPhony s USB-C

Nový report od Bloombergu potvrdzuje dohady o budúcnosti iPhone konektivity.

Podľa Marka Gurmana však značka neplánuje prechod na tento typ portu skôr ako budúci rok. Tohtoročná, v poradí štrnásta generácia, Apple smartfónu tak ostane vybavená Lightningom.

Možnosť prechodu na USB-C zmienil aj renomovaný analytik Ming-Chi Kuo, ktorý takisto verí, že kalifornské jablko nahradí súčasný typ portu v prípade iPhonu 15. Dohady o USB-C vstupe pre smartfón sa začali množiť vo výraznej miere po tom, čo Apple uviedol iPad s týmto typom konektivity.

Dôvodom na zmenu za USB-C môže byť aj právna legislatíva v Európskej únii. Podľa nej by mohlo byť nutnosťou ponúknuť jeden typ technológie pre iPhony, iPady či slúchadlá AirPods. Zariadenia predávané v Európe by podľa tohto návrhu totiž museli disponovať univerzálnym portom USB-C. Apple by tak buď pre Európu ponúkol varianty iPhonu s USB-C alebo úplne nahradil Lightning port.

Podľa Gurmana z Bloombergu je možnosťou aj alternatíva, kedy by Apple ponúkol adaptér pre použitie USB-C iPhonov s príslušenstvom, ktoré disponuje Lightning portom.

 

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.