Apple prejde na USB-C pri AirPods a ďalších produktoch o dva roky

Uvádza to v novom vydaní svojho newsletteru Mark Gurman z Bloombergu.

Gurman verí, že značka s veľkou pravdepodobnosťou predstaví produkty ako Magic Keyboard či Magic Trackpad ale aj trojica modelov AirPods vybavené USB-C portom.

Minulý týždeň prešla v európskom parlamente nová legislatíva, ktorá má prinútiť výrobcov elektroniky ponúkať USB-C ako primárny typ nabíjacieho konektoru v rámci svojho portfólia. Prechod na tento typ konektivity sa má podľa nariadenia uskutočniť do konca roku 2024.

Podľa Gurmana teda Apple stihne predstaviť iPhone 15 či dokonca nový iPhone SE stále s Lightningom, keďže ich uvedie pred uplynutím termínu. Reportér však zároveň verí, že éra USB-C bude kratšia ako napríklad tá v prípade Lightningu či staršej generácie 30-pin konektoru.

Gurman verí, že Apple príde ešte v tomto desaťročí s bezdrôtovým štandardom, mohlo by pritom ísť o variant v minulosti zrušeného konceptu AirPower. V priebehu niekoľkých nadcházajúcich rokov má značka začať prechod na indukčné nabíjanie pre iPhone či iPad.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.