Aké ciele má projekt Apple Car? Volant ani brzdový pedál nečakajte

Elektrické vozidlo s autonómnym ovládaním bude podľa nového reportu zaujímavé už z technického aspektu.

Rozhovory ako pri káve? Tak by to mohlo vyzerať vnútri vozidla. Auto má totiž podľa The Information dostať štvoricu sedadiel, ktoré budú nasmerované oproti sebe, aby sa posádka mohla pri jazde rozprávať. Strop bude zaoblený, podobne ako napríklad na VW Beetle. Konštruktéri takisto podľa reportu testujú batožinový priestor, ktorý by sa zdvíhal a následne opäť klesal pre jednoduchý prístup.

Pokiaľ ide o personálne zmeny, tých sa za existenciu projektu udialo už nespočet, ako konzultant však naďalej ostáva bývalý šéf dizajnu v Apple, Jony Ive. Ten pred tromi rokmi rozbehol vlastnú spoločnosť zameranú na dizajn LoveFrom.

The Information takisto uvádza, že Apple sa snaží získať výnimku z bezpečnostných pravidiel pre dopravu kvôli zámeru uviesť vozidlo bez volantu či brzdového pedálu. Dokonca sa spomína aj možnosť, kedy by pasažieri mohli v aute ležať či spať.

zdroj: The Information

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.