VOCOlinc predstavil dostupnú indoor kameru s podporou HomeKit Secure Video

Napriek tomu, že HomeKit Secure Video predstavil Apple už pred tromi rokmi, v ponuke zatiaľ nie je veľké množstvo kamier s podporou tejto funkcionality.

Na trh však pricháza novinka od značky VOCOlinc. Jej novú smart indoor kameru si môžete predobjednať už teraz z e-shopu značky. Produkt predstavuje aktuálne cenovo najdostupnejšiu kameru, ktorá podporuje HomeKit Secure Video.

VOCOlinc Homekit Indoor Camera VC1 rozšíri zariadenia v rámci zabezpečenia vašej smart domácnosti. Detekuje najmenší pohyb, na ktorý upozorní vo forme notifikácie a zašifrované videozáznamy následne ukladá priamo na váš iCloud – bez potreby SD karty.

HomeKit Secure Video navyše okrem detekcie zvierat, osôb a vozidiel takisto dokáže rozpoznať tváre označené v aplikácii Fotky. Služba vám tak môže oznámiť, keď konkrétni členovia rodiny dorazia domov.

Pre plné využitie je potrebné vlastniť domáce centrum ako HomePod, Apple TV či stacionárny iPad. Kamera totiž funguje primárne cez tieto zariadenia. Ďalšou požiadavku je aktívny účet na iCloude s úložiskom minimálne 200 GB pre jednu kameru.

Vďaka pohybovému senzoru funguje kamera ako spúšťač pre ďalšie akcie v rámci smart ekosystému. Môže ísť napríklad o rozsvietenie svetiel, či spustenie alarmu v prípade zaznamenaného pohybu. Výhodou kamery ako aj ďalšich produktov VOCOlinc je priame napojenie na 2,4 GHz Wi-Fi. Okrem domáceho centra Apple tak nepotrebujete ďalší Hub/Bridge.

Kamera je – ako už názov naznačuje – určená pre použitie v interiéri. Môže slúžiť aj ako baby monitor, dohliadne na seniorov alebo dá pozor na domáce zvieratá. Zabudovaný reproduktor s mikrofónom umožňuje komunikáciu s členmi domácnosti.

Parametre

  • detekcia pohybu
  • zabudovaný mikrofon a reproduktor
  • 3 MPx video senzor
  • Full HD rozlišení 1920×1080 px
  • 350° horizontálna rotácia
  • 117° vertikálny zorný uhol
  • 107° nočné videnie s dosahom 6 metrov
  • napájení zo siete cez USB-C (adaptér i kábel v balení)
  • kompatibilné s Apple HomeKit a HomeKit Secure Video ovládánie cez natívnu aplikáciu VOCOlinc a Domácnost (iba pro iOS)

Produkt nájdete v e-shope VOCOlinc

zdroj: VOCOlinc

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.