Viac ako 110 dodávateľov Apple bude využívať 100% obnoviteľnej energie

Apple oznámil, že výrobní partneri po celom svete sa zaviazali využívať plne obnoviteľné zdroje pre výrobu Apple produktov. Ročne to má znížiť emisie CO2 o vyše 15 miliónov metrických ton.

Nová skupina dodávateľov sa tak pridá k výrobcom, ktorí už toto rozhodnutie urobili v minulosti. Patrí k nim napríklad Foxconn, dvorný výrobca čipov TSMC či značka Corning, ktorá produkuje sklá pre displeje.

Kalifornské jablko okrem toho aj priamo investuje do projektov zameraných na obnoviteľnú energiu, vrátane nových solárnych panelov California Flats, pomocou ktorých je poháňaná centrála značky.

Apple zároveň minulý rok odhalil svoj cieľ stať sa do roku 2030 uhlíkovo neutrálnou spoločnosťou nielen v rámci podnikania a výroby ale aj v prípade životného cyklu zariadení. K naplneniu tohto záväzku už teraz značka podľa vlastných slov urobila niektoré kroky.

Celkovo Apple priebežne znižuje svoju uhlíkovú stopu, ktorá klesla o 40% percent, aj napriek vyššiemu zisku značky.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.