Rýchle mmWave 5G má byť s príchodom iPhonu 13 byť dostupnejšie

Viac ako polovica kusov, ktoré sa tento rok predajú bude disponovať mmWave štandardom.

Podpora ultrarýchleho pripojenia pre ďalšie lokality sveta sa spomína v reporte DigiTimes s odvolaním sa na informácie z prostredia dodávateľov.

Ohľadom rozšírenej dostupnosti 5G informoval dávnejšie aj Ming-Chi Kuo, ktorý uviedol, že pravdepodobnými kandidátmi sú krajiny ako Japonsko, Austrália či Kanada ale aj niektoré európske krajiny. V prípade aktuálnej dvanástej generácie Apple smartfónu je 5G výsadou USA.

V praxi funguje mmWave technológia ako súbor 5G frekvencií, ktoré poskytujú ultrarýchle pripojenie na krátku vzdialenosť, čo sa hodí najmä v husto obývaných meststkých oblastiach. 5G na báze sub-6GHz rozhrania je naopak pomalšie ako mmWave no signál má väčší dosah a je tak ideálny pre menej zaľudnené lokality.

V teste MacRumors sa podarilo ešte v roku 2019 v Chicagu dosiahnuť rýchlosť sťahovania, ktorá sa blížila 2Gb/s. Šlo vtedy o smartfón od Samsungu a sieť Verizon. Rýchlosť však veľmi závisela na vzdialenosti od najbližšiemu 5G vysielaču.

zdroj: DigiTimes, MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.