Nový MacBook Pro a MagSafe 3 trpia poruchou pri nabíjaní

Komplikácie si našli aj nový 16-palcový MacBook Pro s nabíjaním MagSafe. Niektorí užívatelia hlásia problémy s nabíjaním, pokiaľ pripoja nabíjačku k už vypnutému MacBooku so zatvoreným displejom.

Niektorí majitelia 16-palcových MacBookov Pro narazili na problém (o ktorý sa aj podelili) s novým MagSafe 3 konektorom, ktorý má v niektorých prípadoch problém nabiť Mac, keď je počítač vypnutý a “zaklapnutý”.

K tomuto problému sa už rozbehla aj diskusia na Reddite, kde niektorí užívatelia opisujú tento problém. Tvrdia, že keď je ich nový, 16-palcový MacBook Pro vypnutý a zatvorený, nie je MagSafe pri pripojení schopný nabiť zariadenie. Miesto toho, aby pri plnom nabití indikátor na konektore MagSafe svietil na zelenú, čo znamená, že je Mac nabitý, nie je nabíjačka schopná nabiť počítač. Niektorí užívatelia už stihli s týmto problémom kontaktovať aj Apple Support, aby sa tento problém vyriešil. Podľa slov majiteľov je stupeň úspechu pri hľadaní riešenia problému rôzny. Jeden z užívateľov svoj príbeh s týmto problémom opísal asi tak, že po neúspešnom riešení problému by mal dostať od Apple Support náhradný počítač.

K dispozícií je aj prepis (a preklad) jeho príspevku:

Takže v tom nie som sám! Mám úplne rovnaký problém. Išiel som do genius baru a testovali to s káblom a nabíjačkou čo mali, no problém pretrvával. Povedali, že mi objednajú novú, 140 wattovú nabíjačku a uvidia, či sa problémy vyrieši, no podľa nich sa s najväčšou pravdepodobnosťou jedná o firmvérovú závadu, o ktorej nemali ani dôkaz. Odišiel som domov a na ďalší deň mi volali z Apple. Niekto mi volal a spýtal sa na niekoľko otázok ohľadne môjho problému, načo mi následne poskytol inštrukcie ako vykonať špeciálnu diagnostiku počítača. Po tom čo som to spravil povedal, že chcú aby som im môj problémový MacBook Pro vrátil (aj s nabíjačkou a káblom), že mi dajú úplne nový kus, keď ho budú mať na sklade. Stále na neho čakám.

Na Reddite sa nachádza aj video, ktoré zachytáva tento problém. Je na ňom nový MacBook Pro so zatvorenou vrchnou časťou. Je pripojený k MagSafe nabíjačke, ktorá miesto toho, aby svietila na zeleno niekoľkokrát zabliká na oranžovo spolu s typickým zvukom nabíjania macOS. Pre vysvetlenie, svietiace oranžové svetlo na MagSafe nabíjačke indikuje, že sa počítač nabíja. Zelené svetlo na konektore svieti v prípade, že je batéria plne nabitá.

Pokiaľ je zapnutý MacBook Pro pripojený k MagSafe a následne sa vypne, MagSafe 3 bezproblémovo pokračuje v nabíjaní. Problém nastáva (pre niektorých užívateľov) iba v prípade, pokiaľ pripoja MagSafe k Macu keď už je vypnutý. Blikanie konektora nabíjačky MagSafe na oranžovo indikuje, že niečo nefunguje tak ako má. Špeciálna stránka Apple Support inštruuje, ako v takomto prípade postupovať. Kroky by mali problém vyriešiť a Mac by sa mal opäť normálne nabíjať. Avšak pokiaľ je MacBook vypnutý a má zatvorenú vrchnú časť, návod od Apple Support vôbec nepomáha.

Nie všetky nové 16-palcové MacBooky Pro trpia týmto problémom. Sám server MacRumors sa pokúšal tento problém umelo vyvolať, avšak bez úspechu. Na druhej strane sa s týmto problémom stretlo veľa používateľov, čo znamená, že by sa mal Apple tomuto problém v blízkej budúcnosti venovať hlbšie.

zdroj: MacRumros

 

komentáre
  1. Lebo musia vymyslať chmuľoviny a kazdé dva roky meniť konektor. Hlavne že chcu šetriť na zasuvkovych adapteroch 🤦‍♂️

    4
    1
  2. Tenhle problém v podstatě není problém problém je V softwaru ,protože někdy se samovolně změnil nastavení na zpožděné nabíjení s optimalizací nabíjení chcete jenom opětovné vypnout a zapnout tuto funkci

    2
    1
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.