Nový MacBook Air bude ešte tenší a ľahší, s posunom do segmentu high-end

Apple chystá podľa nových informácií variant kompaktného laptopu, ktorý by mal byť po novom ešte prenosnejší a zároveň bude akousi high-end verziou. Kedy by sme sa mohli dočkať predstavenia?

Novinka bude disponovať MagSafe rozhraním pre nabíjanie a samozrejme Apple Silicon procesorom. Apple údajne skúma možnosti ako by aktualizácia MacBooku Air mohla byť ešte menšia a riešením podobne ako v prípade iných zariadení by mohli byť tenšie okraje displeja, ktorý by stále mal uhlopriečku 13 palcov.

Súčasná generácia laptopu váži 1,29 kilogramu a má hrúbku do 1,61 centimetra. Objavili sa dokonca aj informácie o 15-palcovom prototype, no podľa zákulisných informácií sa značka rozhodla vývoj väčšieho modelu opustiť.

Pokiaľ ide o konektivitu, nový Air má ponúknuť dvojicu portov USB 4. Súčasný model, ktorý Apple priniesol v novembri 2020 a ktorý bol prvým s Apple Silicon čipom, bude naďalej v ponuke ako základný model.

Novinku by sme mohli vidieť v druhej polovici aktuálneho roku.

zdroj: Bloomberg

komentáre
  1. Ak by bol 12-palcový, bolo by to ideálne. 13-palcový je kravina, na to je 13″ MacBook Pro. Air by mal byť podstatne menší a ľahší. Opäť Apple postupuje nelogicky a nekoncepčne (viď iPhone 12 mini – aké je to mini, keď je to väčšie a o 20% ťažšie ako pôvodný SE).

    2
    0
    1. iPhone 12 mini je mini verzí iPhonu 12. Jinak už pak může srovnávat třeba s prvním iPhonem, že je o xx % větší a tímpádem nemůže mít označení Mini.

      1
      1
      1. Vývoj mobilných telefónov: Najprv boli drahé, veľké a ťažké so slabou výdržou, potom boli drahé, malé a ľahké s lepšou výdržou, potom lacné, malé a ľahké s dobrou výdržou, a teraz sú znova drahé, veľké a ťažké so slabou výdržou.

        1
        0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.