Nový iPad Pro s mini-LED displejom by mohol doraziť už koncom mesiaca!

Čerstvé indície z dodávateľského reťazca naznačujú blížiaci sa termín predstavenia.

Výrobca panelov pre nové displeje, spoločnosť GIS, rozširuje svoje výrobné kapacity pre nové produkty. Jednou z týchto noviniek bude s veľkou pravdepodobnosťou očakávaný iPad Pro s 12,9-palcovou uhlopriečkou a novým mini-LED displejom. Odhadovaný termín predstavenia je koniec marca, resp. začiatkom druhého štvrťroku.

O novom modeli Apple tabletu sa hovorí už dlhšie. Väčší z iPadov Pro bude po novom disponovať LCD displejom s mini-LED podsvietením, ktoré prinesie vyšší jas, lepší kontrast a ďalšie výhody. Novinka má byť vybavená aj rýchlejším čipom A14X a podporou pre 5G siete v prípade cellular modelov.

Zatiaľ nie je jasné, či aktualizáciou prejde aj 11-palcový model, keďže v nových správach sa takmer výlučne spomína 12,9-palcový iPad. Obvykle však prichádzajú nové verzie Pro tabletov od Apple súčasne.

Marec je z pohľadu do histórie obľúbeným mesiacom Apple pokiaľ ide o predstavovanie noviniek spätých s produktmi. Naposledy sme sa aktualizácie iPad Pro modelov dočkali takto pred rokom. Tablet vtedy dostal mierne vylepšený A12Z Bionic, Ultra Wide objektív, LiDAR skener či lepšie mikrofóny.

Nedávno sme informovali aj o predpovedi leakera Kanga, ktorý informoval o plánoch Apple usporiadať event 23. marca, čiže o menej ako dva týždne. Možné je však aj to, že nový iPad spoznáme v rámci tlačovej správy. Tablet však nie je jedinou novinkou, ktorá by mohla byť za rohom – koncom marca by sme mohli vidieť predstavenie AirTags, Apple TV, AirPods či nových Macov s Apple Silicon.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.