Apple sa v závere minulého roku stal jednotkou medzi výrobcami smartfónov

Značka vyrobila v štvrtom kvartáli 2020 77,6 miliónov iPhonov a porazila tak Samsung v boji o vedúcu priečku.

Analýza od TrendForce prináša podrobnosti. Apple sa podarilo predať o 10 miliónov zariadení viac ako jeho konkurent v poslednom kvartáli. Samsung v závere roku klesol medziročne o 14%. Naopak Apple zaznamenal pôsobivý nárast o 85%.

Za úspech vďačí popularite najnovšej generácii svojich smartfónov. iPhone 12 predstavoval takmer 70 miliónov kusov predaných v danom období.

Zaujímavosťou je podľa analytikov zmena, ktorá sa udiala aj v úvodnom štvrťroku 2021. Predaje v tejto časti roka zvyknú klesať o zhruba pätinu oproti vrcholu z konca predošlého roku. Tentokrát sa očakáva, že čísla budú výnimkou v doterajšom sezónnom správaní trhu.

Aj keď Samsung v závere minulého roku stratil vedúcu pozíciu, TrendForce očakáva, že juhokórejský gigant v rámci aktuálneho roku ako celku opäť získa vedúcu pozíciu aj vďaka novému vlajkovému modelu Galaxy S21.

Pre Samsung však bude čoraz náročnejšie obsedieť na tróne, keďže priebežne stráca trhový podiel v prospech konkurentov z Číny ako Xiaomi či Oppo.

zdroj: TrendForce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.