Netflix si chce posvietiť na zdieľanie účtov viacerými používateľmi

Streamovacia služba chce riešiť posúvanie prístupových hesiel medzi ľuďmi, ktorí nepatria do jednej domácnosti. Pomôcť by mala nová funkcionalita, ktorú Netflix testuje.

Informoval o nej portál The Streamable. V rámci testu prišlo viacerým používateľom Netflixu upozornenie, že nebývajú spolu s majiteľom účtu. Notifikácia sa zobrazovala pri pokuse sledovať obsah streamu.

V prípade, že človek nebýva s vlastníkom účtu, je potrebné, aby si zriadil vlastné konto. Následne má možnosť spustiť mesačný trial, alebo – ak je to jeho účet – verifikovať sa ako vlastník

Netflix pre portál uviedol, že celý test má zabezpečiť, aby službu využívali ľudia, ktorí na to majú oprávnenie, čiže platiaci diváci. Nie je jasné, či je kľúčom k identifikácii IP adresa alebo iný parameter.

Podmienky používania služby nedovoľujú zdieľať heslo s ľuďmi mimo jendu domácnosť, čo však v praxi často neplatí. Minulý rok sa Netflix pre The Wall Street Journal vyjadril, že zdieľanie prístupov k službe sleduje, no neposkytol bližšie info.

Služba ponúka tri úrovne predplatného – Basic (480p za 7,99€/mes.), Standard (9,99€/mes.) a Premium (4K+HDR za 11,99€/mes.)

zdroj: The Streamable

komentáre
  1. A co ked casto cestujem a prave preto mam ten Netflix. Tak to bude vzdy GPS uplne ina a aj po celom svete. To nevyriesia.

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.