iPhone 13 má dostať výrazne väčšiu batériu

Tohtoročný modelový rad Apple smartfónu má podľa nových informácií prísť s vyššou kapacitou batérie oproti predchodcovi.

Informoval o tom na svojom Twitter účte leaker l0vetodream, ktorý je pri Apple novinkách považovaný za relevantný zdroj. Parametre majú podľa leakerových prognóz vyzerať nasledovne:

  • iPhone 13 Pro Max – 4352 mAh
  • iPhone 13 a iPhone 13 Pro – 3095 mAh
  • iPhone 13 mini – 2406 mAh

Oproti tomu disponuje súčasná generácia nasledovnými kapacitami:

  • iPhone 12 Pro Max – 3687 mAh
  • iPhone 12 a iPhone 13 Pro – 2815 mAh
  • iPhone 12 mini – 2227 mAh

Nárast kapacity však zohráva pri výdrži zariadenia “iba” jednu z úloh. Tú ďalšiu má na starosti čip, či presnejšie jeho úspornosť ako aj ďalšie komponenty. V iPhonoch 13 sa má nachádzať čip A15.

iPhone 12 mini sa v predajoch po jeho uvedení darilo výrazne horšie ako značka očakávala. Jedným z dôvodov (okrem fixácie zákazníkov na zariadenia s väčším displejom) mohla byť aj menšia kapacita batérie a potenciálne problémy pri celodennej výdrži. Zdá sa však, že Apple sa rozhodol tieto obavy rozptýliť vyššou kapacitou batérie aj pri aktuálne najmenšom variante svojho telefónu.

Význam väčších batérií bude aj pri poháňaní displejov s ProMotion technológiou, ktorá ponúkne obnovovaciu frekvenciu 120Hz. Tá bude oproti súčasným 60Hz spotrebovávať viac energie. Displej s plynulejšou dynamikou sa má objaviť v modeloch iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.