iOS kód spomína procesor, ktorý by sa mal objaviť v novom iPade Pro

V kóde nového iOS 14.5 sa objavili zmienky o novom čipe, ktorý zatiaľ nie je v žiadnom z Apple zariadení.

Každý čip Apple interne označuje kódom a ten spomínaný v najnovšej beta verzii operačného systému iOS má názov 13G. Podľa dostupnej databázy existujúcich procesorov, ide o nový čip, ktorým nedisponuje ani jeden z Apple produktov.

Zmeniť by sa to mohlo s príchodom nového iPadu Pro, o ktorom sa už nejakú dobu hovorí. Nový čip by tak mohol dostať označnie A14X so systémom na čipe (typ architektúry prítomný napr. v Apple Silicon procesoroch) a bol by variantom existujúceho A14 Bionic.

A14X vychádza podľa zistení 9to5Mac z procesoru T8103. Pod týmto kódom sa ukrýva práve M1 čip z prvej generácie Macov vybavených procesormi z dielne Apple.

Implementácia výkonnejšieho čipu po vzore M1 Apple Silicon sedí s predchádzajúcimi prognózami Bloombergu. V nich portál uviedol, že aktualizovaný iPad Pro dostane procesor, ktorý bude výkonovo na rovnakej úrovni ako M1.

Blížiace sa predstavenie novej generácie high-end tabletu od Apple by mohlo byť celkom blízko – s ohľadom na fakt, že podporu pre nový čip Apple implementoval už do iOS 14.5. Ak by spoločnosť mala v pláne uviesť na trh iPad Pro neskôr ako v prvej polovici roku, pravdepodobne by s podporou pre nový čip počkala do verzie iOS 15.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.