iOS 15: nové funkcie v kocke

Na úvod dnešnej prezentácie v rámci WWDC21 Apple odhalil podobu novej generácie iOS.

Veľký update operačného systému pre iPhone prináša už tradične poriadnu dávku noviniek. Poďme si ich postupne predstaviť.

FaceTime

V novej verzii iOS bude aplikácia ponúkať režim zobrazenia v gride ale aj nový portrétový mód inšpirovaný fotoaparátom iPhonu. V oblasti zvuku prinesie update adaptívne izolovanie hlasu či funkciu Spatial Audio. Po novom bude možné takisto vytvoriť link pre plánovaný videohovor.

SharePlay. Tak sa volá nová funkcia pre zdieľané sledovanie či počúvanie obsahu v reálnom čase. Zároveň ide aj o API, ktoré bude použiteľné pri tvorbe apiek.

Správy

Aplikácia ponúkne nové možnosti ako zdieľať obrázky, hudbu či podcasty a mnoho iného. Zdieľaný obsahu bude možné pripnúť pre zviditeľnenie.

Upozornenia

Systém notifikácií prešiel v rámci nového iOS výraznou premenou. Novinkou je sumár upozornení, ktorý bude vychádzať zo spôsobu, akým používate aplikácie na svojom zariadení.

Na výber bude v rámci funkcie Focus z niekoľkých režimov, podľa ktorých sa následne budú vyberať notifikácie, ktoré sa vám zobrazia podľa kontextu a situácie, v ktorej práve ste.

Fotky

Nová funkcia Live Text umožňuje na záberoch vyznačovať a následne vybrať text priamo z obrázka. Fotky budú takisto dostupné pri hľadaní cez Spotlight a do spomienok bude možné pridať hudbu z Apple Music.

Wallet

iOS 15 ponúkne možnosť pridať si do aplikácie ďalšie typy kariet, kľúčov či ID.

Počasie

Aplikácia dostane v novom systéme aktualizovaný dizajn, mapu vo vysokom rozlíšení a celkom nové animácie v pozadí. Dizajn je modulárny podľa aktuálneho počasia.

Mapy

Do aplikácie pribudne nový náhľad Zeme s detailnejším 3D zobrazením v mestáchpodrobnejšími informáciami o doprave v rámci časti Transit. Mapy budú v iOS 15 upozorňovať aj na blížiacu sa výstupnú zastávku počas cestovania.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.