Intel má záujem o výrobu Apple čipov

Spoločnosť sa s Apple rozišla po tom, čo sa v Cupertine rozhodli vyrábať si vlastné procesory. Intel sa podľa nových informácií chce podieľať na ich výrobe.

Informácia prichádza iba pár dní po tom, čo Intel rozbehol kampaň, v ktorej sa veľmi výrazne pokúšal poukázať na nedostatky M1 Macov, respektíve Apple počítačov ako takých. Celá kampaň bola prijatá dosť rozpačite. Ešte bizarnejšie však teraz pôsobí iniciatíva Intelu zapojiť sa do produkcie konkurenčných čipov Apple Silicon.

Šéf Intelu Pat Gelsinger pri rozhovore o plánoch spoločnosti do budúcna uviedol, že chcú vytvoriť nezávislú divíziu Intel Foundry Services a takisto aj dva nové závody na výrobu čipov v Arizone. Gelsinger zároveň naznačil, že Intel vníma do budúcna Apple ako potenciálneho zákazníka, pre ktorého by vyrábal Apple Silicon.

V súčasnosti sa Apple spolieha na svojho dvorného dodávateľa TSMC, ktorý stojí za produkciou všetkých čipov zo série A a takisto aj Apple Silicon. S ohľadom na fakt, že taiwanská spoločnosť je jediným kontraktorom Apple v tomto odvetví, existuje šanca, že by nakoniec k podobnej dohode došlo. Apple by tak rozšíril svoje možnosti dodávateľov.

Možno by však nebolo na škodu obmedziť niektoré nedávne marketingové aktivity zo strany Intelu. :)

zdroj: MacRumors

komentár
  1. Nic proti Intelu alebo Samsungu a podobne zvazujucim ale taketo spravanie je detinske a u mna skor vyvolavalo dojem opacny, hlupo sa znizili este hlupejsou “usmevnou” reklamou

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.