Čo nás dnes čaká na večernom Apple Evente?

Apple dnes o 19:00 prinesie čerstvú porciu nových produktov. Event s názvom Spring Loaded by mohol podľa doterajších prognóz odhaliť update pre viacero iPadov, či nové iMacy. Potenciálnych noviniek je však viac:

iPad Pro

Kandidát na miesto v prezentácii s poradovým číslom jeden. Nová generácia má dostať mini-LED displej a ako prvý má byť novou technológiou vybavený 12,9-palcový model.

Inak má byť vizuálne zariadenie takmer identické s minuloročným modelovou radou. Pod povrchom sa bude ukrývať čip čiastočne vychádzajúci z M1 procesoru, ktorý značka predstavila v závere minulého roku ako prvý z rodiny Apple Silicon.

Z pohľadu konektivity by mal nový iPad Pro prvýkrát ponúknuť Thunderbolt vstup, čím by bolo zariadenie pripojiteľné k ďalšiemu príslušenstvu ako sú externé disky alebo displeje.

foto: Unsplash / Francois Hoang

iPad mini

Najmenší z palety Apple tabletov by takisto mohol večer doraziť na pódium v Apple Parku. Nová generácia kompaktného iPadu má ponúknuť 8,4-palcovú uhlopriečku s tenšími okrajmi. Dramatický redizajn po vzore nového iPadu Air, ktorý pripomína iPad Pro sa však pravdepodobne konať nebude. Novinka má zachovať horný a spodný okraj s tlačidlom Domov, v ktorom sa bude nachádza Touch ID.

Naposledy dostal iPad mini update pred tromi rokmi. Vtedy ho kalifornská značka vybavila čipom A12 Bionic. Tohtoročný model má údajne disponovať verziou A13 či dokonca A14.

Analytici z Wedbush dokonca predpovedajú predstavenie nového cenovo dostupného iPadu, ktorý by takisto mal dostať upgrade čipu.

Apple TV

O novej generácii Apple TV sa hovorí už niekoľko rokov. Či nastal pre Apple vhodný čas na predstavenie, isté nie je. O zariadení zatiaľ vieme málo, v poslednej bete tvOS sa našli zmienky o podpore 120Hz frekvencie displeja. Bloomberg takisto informoval o vývoji nového ovládača k zariadeniu.

foto: Unsplash / Omid Armin

AirTags

Ďalšou stálicou v mori informácií o Apple produktoch sú už niekoľko rokov aj AirTags. Zariadenie má slúžiť na trackovanie predmetov. Narozdiel od potenciálnych noviniek ako iPad či iMac, nie sú AirTags veľkou stávkou na istotu pokiaľ ide o večerný event.

iMac

Farebnejší a hranatejší. Tak by sa dala veľmi stručne opísať predpokladaná podoba nového Apple desktopu. Podľa doterajších hypotéz a získaných informácií má chystaný update iMacu ponúknuť okrem Apple Silicon čipu aj hranatejšie kontúry inšpirované vzhľadom Pro Display XDR a takisto paletu farebných variantov, ktorá má byť nostalgickým žmurknutím na niekdajšie “ovocný” iMac G3 s pestrými krytmi.

To, ktoré z potenciálnych noviniek nám nakoniec večer Apple predvedie, sa dozvieme už o pár hodín. Online prenos z Apple Parku začína už o 19:00. Po skončení podujatia vám prinesieme podrobné články k jednotlivým novinkám.

zdroj: 9to5Mac, Bloomberg

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.