Budúcnosť iPhone podľa Kua: S Face ID pod displejom, bez 5,4″ modelu

Renomovaný analytik v novom reporte uvádza viacero zaujímavých prognóz na adresu budúcich generácii Apple smartfónu.

Face ID v rámci displeja?

Vďaka novej technológii by predná časť telefónu nemusela mať výrez s hardvérom pre tvárovú autentifikáciu. Kuo, ktorý sa dlhoročne venuje značke Apple, odhaduje, že iPhony by mohli touto zmenou prejsť začiatkom roku 2023. Okrem aktualizovaného Face ID by sa v tej dobe mal objaviť aj nový teleobjektív s periskopom. Dávnejšie Kuo informoval, že budúci rok sa pre niektoré modely Apple smartfónu možno dočkáme kamery priamo v displeji po vzore niektorých súčasných Androidov.

Ming-Chi Kuo takisto v minulosti uviedol, že jeden z high-end modelov iPhonu pre rok 2023 by mal disponovať aj Touch ID v displeji a celoobrazovkovým dizajnom. V rámci čerstvého reportu však nespresnil, či má ísť o zariadenie, ktoré by tým pádom ponúkalo svojmu majiteľovi na výber dve možnosti overovania – cez odtlačok alebo tvárový sken.

Od uvedenia iPhonu X slúžil výrez v displeji najmä na umiestnenie TrueDepth kamery, ktorá zabezpečuje overovanie skenom tváre. Prvok, ktorý “narúša” celoobrazovkový dizajn hneď tak neodíde, no možno sa už tento rok dočkáme jeho zmenšenia.

48MP fotoaparát pre rozšírenú realitu

High-end modely v roku 2022 budú podľa Kua vybavené 48 megapixelovým foťákom, ktorý posunie fotenie s iPhonom na novú úroveň. Smartfóny budú zároveň môcť zaznamenávať video v 8K. Novinka bude mať využitie aj pre účely rozšírenej a zmiešanej reality, keďže ideálne rozlíšenie pre AR/MR sa pohybuje od 8K do 16K.

Mini sa možno rozlúči

Najmenší z minuoročných iPhonov, 5,4-palcový iPhone 12 mini sa nepredáva tak dobre ako značka očakávala. Napriek tomu, že v rámci trinástej generácie sa model objaví, už o rok to podľa Kua tak nebude. Analytik očakáva predstavenie iPhonu 14 v dvoch 6,1 a dvoch 6,7-palcových variantoch.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.