Apple zabil ďalší produkt: 21.5-palcový iMac si už v 512GB a 1TB SSD verziách neobjednáte

Marec, poberaj sa starec.

A tak, ako je dnešný deň symbolom príchodu jari a nového života, tak aj Apple zabil vo svojej produktovej ponuke ďalší produkt, aby uvoľnil miesto novým zariadeniam, ktoré budú v ponuke snáď ešte v priebehu tohto roka.

Reč je o špeciálnych konfiguráciách 21.5″ iMacu s Retina 4K displejom, ktoré si užívatelia mohli objednať v oficiálnom online obchode spoločnosti Apple, respektíve cez autorizovaných predajcov. A síce je reč o 512GB1TB SSD konfiguráciách, ktoré boli dostupné po boku lacnejších riešení ako 256GB SSD či továrensky štandardný 1TB Fusion Drive, kombinujúci bežný 5400-otáčkový disk s SSD, na ktoré sa prenáša časť aktívne využívaných dát.

Za posledné dni tak ide už o tretí produkt, nad ktorým Apple zlomil palicu. Najprv oficiálne potvrdil, že iMac Pro bude dostupný len do vypredania zásob, a to sa práve dnes ráno stalo. Apple dnes ráno predal posledný iMac Pro, a súčasne s tým nielen že nadobro ukončil jeho predaj, ale zároveň zrušil oficiálny web produktu.

Druhým produktom, ktorý Apple tento mesiac zabil, je HomePod, teda klasický model inteligentného reproduktoru z dielne spoločnosti Apple. Predchádzal tomu slabý launch, kedy bol reproduktor v zopár krajinách sveta, nepodpora hudobných aplikácií tretích strán a v neposlednom rade aj cena. Bol to totiž reproduktor v pravom zmysle slova, čo sa odrazilo na jeho privysokej cene 399 dolárov. Chybu ale Apple spravil v tom, že ho prezentoval ako inteligentný reproduktor, kde sa najlacnejšie kvalitné produkty ako Amazon Echo pohybovali už na cene okolo 60-70 dolárov.

Zdroj

komentár
  1. Páni redaktori tu majú zaujímavý slovník: Netflix si svieti na zákazníkov, Apple sa bude sústrediť, Apple zabíja produkty…

    4
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.