Apple Watch opäť zachránili život

EKG funkcia v Apple Watch má na svojom konte už niekoľko zachránených životov. Najnovšie sa pridáva aj 70 ročná žena z Arizony, ktorú Apple Watch včas upozornili na možnú fibriláciu predsiení.

Apple Watch opäť dokázali, že sú výborným pomocníkom pre svojich užívateľov a že dokážu včas detegovať fibriláciu predsiení (arteriálnu fibriláciu). 70 ročná žena z Arizony je aktuálne najnovšou zachránenou užívateľkou týchto inteligentných hodiniek. Nebyť práve Apple Watch, veci mohli dopadnúť veľmi zle.

Yolie De Leon povedala, že práve Apple Watch boli prvé, ktoré ju upozornili na vysoký a nepravidelný tep srdca pred tým, ako sa vybrala na prechádzku. Apple Watch využili svoj vstavaný monitor tepu a funkciu EKG, aby v poslednej chvíli upozornili Yolie. Vďaka tomuto upozorneniu “v poslednej chvíli” sa predišlo nebezpečenstvu možnej zrazeniny, mŕtvice alebo srdcovému infarktu.

AFib upozornenie (upozornenie na možnú fibriláciu predsiení) odporučilo Yolie, aby čo najrýchlejšie vyhľadala odbornú pomoc. Yolie tak spravila a navštívila lekára, pričom mu oznámila čo sa stalo, že ju hodinky upozornili, a že ešte pred vychádzkou bol jej tep na 174 úderoch. Po podstúpení potrebných vyšetrení sa prišlo na to, že Apple Watch správne detegovali u Yolie fibriláciu predsiení, ktorá sa u nej objavila pred prechádzkou.

Z lekárskeho hľadiska je upozornenie na možnú fibriláciu srdcových predsiení zásadným krokom ako zabrániť smrteľným následkom vrátane mŕtvice alebo zástavy srdca. EKG na Apple Watch bolo prvý krát predstavené so štvrtou generáciou inteligentných hodiniek od Apple v roku 2018. EKG funkcia je aktuálne dostupná na Apple Watch Series 4, 5,6. Apple Watch SE touto funkciou nedisponujú.

zdroj: 9To5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.