Apple učí, ako fotiť lepšie fotografie s nočným režimom

Fotoaparát v iPhonoch 12 a 12 je skutočne výnimočný a pokiaľ sa niekto chce naučiť, ako využiť jeho plný potenciál, Apple mu s radosťou pomôže a ukáže aj nejaké tie triky. Vďaka nočnému režimu a možnostiam úprav, dokáže užívateľ vytvoriť dych berúce zábery, na nerozoznanie od profesionálneho vybavenia.

Ako súčasť svojej série “Today at Apple”, ponúka spoločnosť obsah, ktorý ukazuje užívateľom, ako naplno využiť fotoaparát iPhonu. Tentokrát pridal Apple na svoj YouTube kanál nové video, ktoré ukazuje, ako vytvoriť skvelé snímky za pomoci nočného módu na iPhone a apky Fotky v iOS.

V osem minútovom videu sa objavuje fotografka Maria Lax a Landon, zamestnanec Apple v New Yorku. Spolu  objavujú potenciál nočného režimu, ktorý je dostupný pre modely iPhonu 11 a iPhonu 12.

Počas videa Landon a Laxová vysvetľujú, že skvelým spôsobom ako vytvoriť dobrú nočnú fotku je nájsť druh svetla, ktorý urobí fotku zaujímavejšiu. Vo videu taktiež ukazujú, ako postačí kus obyčajného, farebné plastu a sieťovina, vďaka ktorej do fotky pridajú živší efekt.

Okrem iného budú ponúknuté aj tipy, ako upravovať fotky odfotené s nočným režimom. Experti odporúčajú hrať sa orezom a otáčaním obrázku, aby tak užívateľ získal iný pohľad na fotku. Prípadne sa stačí pohrať s nastaveniami kontrastu a saturácie a fotka hneď získa živší vzhľad.

Apple vo videu poznamenal, že k tvorbe profesionálnych fotiek nie je treba drahé vybavenie, odporúča užívateľom zadovážiť si trojnožku (tripod) a Apple Watch (vzdialené ovládanie spúšte) pre ešte lepšie fotky.

Bol dokonca natočený aj film a to výhradne na iPhone 12 Pro Max.

zdroj: 9to5Mac

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.