Apple si už objednal výrobu čipov pre novú generáciu Macov

Značka oslovila svojho dvorného dodávateľa TSMC s cieľom zarezervovať si dostatočné výrobné kapacity.

Produkcia 4nm čipov je určená pre novú generáciu Apple počítačov, uviedol zdroj pre portál DigiTimes. Takisto sa Cupertino s taiwanským dodávetľom dohodlo na výrobe čipov A15 pre novú generáciu iPhonov. Tá by mala odštartovať koncom mája.

Aktuálna verzia Apple procesorov z rodiny Apple Silicon má označenie M1 a vyrába sa 5nm procesom. Podobne vznikajú aj čipy A14 Bionic prítomné v iPade Air či minuloročných modeloch iPhonu. Značka však už teraz pracuje na vývoji čipu pomocou 4nm procesu.

Časový odhad pre túto generáciu procesorov zatiaľ známy nie je, podľa DigiTimes však TSMC k produkcii pristúpi v záverečnom štvrťroku 2021. 4nm oproti predchádzajúcemu 5nm procesu má benefity v podobe menšieho dopadu na životné prostredie, vyššej úspornosti i výkonu.

Apple má aj tento rok predstaviť niekoľko počítačov poháňaných vlastnými čipmi, no zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by niektorý vznikne pomocou 4nm procesu.

zdroj: DigiTimes 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.