Apple požaduje, aby leakeri uvádzali zdroje. Inak sa obráti na políciu

Značka pokračuje vo svojom úsilí eliminovať nežiaduce úniky ohľadom chystaných noviniek.

Posledným príkladom tejto snahy je list adresovaný občanovi Číny, ktorý na sociálnej sieti zdieľal zábery ukradnutých protypov Apple. Písomný dokument z 18. júna 2021 odoslala právnická firma Fangda Partners, ktorá Apple v krajine zastupuje.

V liste informuje dotyčnú osobu, že bez povolenia zverejnila veľké množstvo informácií, týkajúcich sa nepredstavených Apple produktov, čím dobrovoľne porušila obchodné tajomstvo značky. Nasledovala žiadosť o zastavenie ďalšieho rozširovania informácií a o podpísanie súhlasu s podmienkami.

O kauze informoval Vice, ktorý predtým v rámci svojho pátrania odhalil celý trh pohybujúci sa v šedej zóne, kde zamestnanci Apple a Foxconn v Číne tajne vynášajú doteraz nevydaný hardvér z tovární. Následne je prostredníctvom prostredníkov tento “tovar” predávaný zberateľom či leakerom, ktorí sa o úlovky radi podelia online.

Listy, ktoré Apple rozposiela v čoraz väčšom množstve sú jasnou známkou toho, že značka sa všemožne snaží zabrániť únikom prostredníctvom jednotlivcov mimo Spojených štátov.

zdroj: Vice

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.