Apple možno chystá model predplatného pre Final Cut Pro

Nová aktualizácia ochranných známok naznačuje zmeny v spôsobe, akým za softvér budú používatelia platiť.

Final Cut Pro je aktuálne dostupný za jednorazovú sumu 329,99 €, ktorú zaplatíte pri kúpe. Nové zistenia portálu Patently Apple, ktorý sa venuje novinkám zo sveta Apple patentov, však poukazujú na možné zmeny.

Apple si totiž v Európe doplnil klasifikáciu sofvéru o kategóriu 42, pod ktorú môže patriť softvér vo forme služby alebo platforma vo forme služby. V rovnakom “tíme” je aj Microsoft Office 365, ktorý je dostupný za mesačné alebo ročné predplatné.

Program, ktorý je určený pre profesionálov venujúcich sa videu, ale aj YouTuberov a ďalších tvorcov obsahu. Prechod na opticky nižší mesačný alebo ročný poplatok by mohol prilákať ďalších používateľov.

Možné je aj to, že okrem samotného Final Cut Pro by v rámci predplatného získali zákazníci prístup k ďalšiemu obsahu, podrobným návodom a konzultáciám so známymi autormi, ktorý v programe pracujú.

Apple sa v segmente predplatných cíti dobre. Nedávno spustil Apple Fitness+ a údajne chystá aj novú službu zameranú na podcasty s exkluzívnym obsahom.

zdroj: Patently Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.