Apple Mapy poznajú Bratislavskú MHD

O tom, že sa Apple Mapy každým rokom zdokonaľujú, niet pochýb. Expandujú do viacerých miest sveta a ponúkajú ich používateľom informácie o MHD. Ich odchody, príchody či najlepšiu trasu pre vás. Niet tak pochýb o tom, že sa snažia dobehnúť ich najväčšiu konkurenciu – Google Maps. Takže najbližšie sa nebudete musieť pýtať okoloidúcich, ako sa dostanete zo železničnej stanice do Eurovei. Radšej sa to opýtajte Siri, tá to vie hneď. 

Aké spôsoby Apple Mapy podporujú

Ak sa potrebujete dostať niekam na krátku vzdialenosť, pravdepodobne využijete vyhľadávanie najlepšej trasy nastavenej pre chodcov. Aplikácia vám tak sama vygeneruje najrýchlejšiu cestu, ako sa dostať z bodu A do bodu B za čo najkratší čas. Spomínajúc čas, Apple Mapy vám poskytnú približný čas cesty. Vy tak stihnete svoje vysnívané rande presne načas a ešte stihnete kúpiť kvety. Rovnako, ako pre chodcov, funguje aj nastavenie pre vodičov a cyklistov.

Novinkou je práve poskytnutie dát o samotných spojoch. Kedy vám odchádza autobus, z ktorého nástupišťa a čas, koľko cesta potrvá. Aplikácia do svojich výpočtov zahŕňa aj možné prestupy. Čiže sa snaží spraviť všetko pre to, aby ste sa na ňu mohli spoľahnúť a trafiť do cieľa. Či už sa jedná o autobusy, trolejbusy alebo električky. Všetko má pod palcom. Dáta sú dnes silná zbraň a kto ich má najrýchlejšie a najviac, vyhráva nad konkurenciou.

Má ale aj svoje muchy

Zaujímavé môže byť sledovanie, ako sa aplikácia vysporiada so zmenami v cestovnom poriadku. Práve v tomto nastáva problém v poslednom období. Keďže sa Dopravný podnik mesta Bratislava rozhodol čísla spojov zmeniť, aplikácia o tom ešte nevie. V tomto môže nastať zmätok, ak ste v našom hlavnom meste po prvýkrát. Rovnako tak aplikácia nevie, že Slovensko má aj osobné vlaky. Ukazuje len IC vlaky, regionálne rýchliky a klasické rýchliky.

Záver

Slovensko sa zatiaľ nenachádza v Apple zozname Transit. Je však len otázkou času, kedy nás tam zaradia. Dovtedy si môžete vychutnávať sledovanie spojov v našom hlavnom meste bez toho, aby o tom vedeli ľudia v zahraničí. Nezabudnite, že aplikácia má stále svoje nedokonalosti a tak si to radšej preverte, ako by ste mali skončiť na druhej strane mesta. Odhliadnuc od toho je to skvelá správa pre slovenských priaznivcov Apple zariadení.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.