Apple chystá väčšie iPady

Vývoj zariadenia s rozmernejšou uhlopriečkou spomína vo svojom novom newsletteri Bloomberg.

Značka podľa informácií Marka Gurmana, ktorý sa téme venuje, aktuálne testuje iPady s väčším displejom. Projekt sa nachádza v počiatočnej fáze, takže ich prípadného predstavenia sa dočkáme najskôr o pár rokov. Slovo prípadného treba zdôrazniť.

Väčší model Apple tabletu nemá aktuálne prioritu. Tou je v tomto segmente redizajn iPadu Pro v aktuálnych veľkostiach pre rok 2022. Verzia zariadenia s väčším displejom, než aktuálne ponúka iPad Pro s 12,9-palcami, by mohla byť atraktívna pre ľudí, ktorí hľadajú alternatívu k laptopu a zároveň potrebujú dostatočne veľkú obrazovku. Takáto novinka by mohla opäť o niečo viac priblížiť oba svety.

Pomyselným úzkym hrdlom môže v tomto prípade byť softvér. Napriek tomu, že tablety od Apple majú vlastný systém, ten sa stále nachádza tak trochu v tieni iOS, ktorý na zariadeniach bežal v minulosti. Pre viacerých používateľov iPadOS stále neponúka dostatok možností a je pre ich prácu limitujúci. Riešením by mohla byť väčšia miera multitaskingu a flexiblita rozhrania.

zdroj: Bloomberg

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.