Adobe Illustrator a InDesign už ponúkajú natívnu podporu pre Apple Silicon

Softvérový gigant oznámil aktualizáciu viacerých produktov z balíka Creative Cloud.

Najnovšie tak budú môcť potenciál čipu M1 využiť používatelia aplikácií Illustrator, InDesign ale aj Lightroom Classic. V praxi to podľa doterajších porovnaní Adobe prináša o viac ako 80% výkonu oproti porovnateľnej zostave s procesorom od Intelu.

Okrem rozšírenia podpory Apple Silicon pribudli v updatoch aj ďalšie novinky:

Lightroom ekosystém ponúka nové premium presety, kolaboratívne úpravy, Super Resolution v Lightroom a Lightroom Classic, či prispôsobiteľný pomer strán pri orezoch v Lightroom.

Photoshop Express dostal výkonné funkcie pre retuš, vrátane vyhladzovania kože. Photoshop pre iPad ponúka možnosť vlastných štetcov, Illustrator pre desktop zase funkciu Rotate View. Adobe XD ponúka nové nástroje pre tvorbu štýlov – Inner Shadow, Outline Stroke či Angular Gradient.

Vo fáze bety sa aktuálne nachádza Premiere Pro, aplikácia by podľa oficiálnych informácií mala byť čoskoro dostupná aj pre verejnosť.

zdroj: Adobe

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.