Získajú Apple Maps cestovné odporúčania?

Príchod novej in-house vytváranej funkcionality naznačujú pracovné ponuky z Cupertina.

Dovolenka snov

Apple aktuálne hľadá ľudí na pozíciu writer / editor. Náplňou práce má byť tvorba nového typu obsahu pre Apple Maps. Úspešní uchádzači by následne “mali tvoriť zaujímavý obsah pre používateľov Maps pri ich objavovaní sveta. Či už lokálne alebo v rámci úžasnej dovolenky”.

Ako osobnostné kvality Apple spomína neuspokojiteľnú zvedavosť pokiaľ ide o objavovanie nových miest a nadšené prezentovanie týchto objavov ďalším ľuďom, znalosti trendov v gastre, cestovaní a nakupovaní.

To všetko celkom zapadá do hypotézy, že ľudia, ktorých Apple aktuálne hľadá, sa budú podieľať na tvorbe obsahu pre cestovné tipy, ktoré sa možno už čoskoro objavia v apke Mapy.

V tieni Google

Apple Maps sú síce jednotkou vo svojej kategórii pokiaľ ide o iOS, ale v celkovom meradle si musia poradiť s konkurenciou komplexnejších a na funkcie bohatších Google Maps. Google pomáha pomocou Local Guides nájsť tie najlepšie miesta vo vybraných lokalitách alebo cez špeciálnu For You ponuku.

V súčasnosti sa Apple v oblasti odporúčaní spolieha najmä na externé zdroje informácií akým je napríklad Wikipedia. Jej texty využíva na opis podnikov a ďalších POI na svojich mapách. To by sa mohlo vďaka novému tímu editorov zmeniť.

zdroj: The Verge

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.