YouTube predstavil nové Chapters

Funkcia pre mobilnú aj webovú platformu má zjednodušiť navigáciu v rámci videa.

Hľadanie konkrétnej pasáže v rámci videa (predovšetkým s dlhšou minutážou) môže byť cvičením pre pevné nervy. Pomôcť mohli časové tagy, ktoré niektorí pridávali pod svoje uploady. Chýbalo však natívne riešenie, ktoré by tento aspekt videoplatformy spríjemnil. YouTube sa preto rozhodol urobiť ústretový krok. Ten sa volá Chapters.

Nová funkcia umožňuje presnejšie vyhľadávanie priamo na časovej osi videa. Funguje to tak, že autor videa pridá časové tagy ako predtým, tie sa však po novom embednú priamo do videa a budú poruke na časovej osi.

Aby Chapters pre konkrétne video fungovali, musí obsahovať aspoň 3 časti po 10 a viac sekúnd. Prvá časť musí začínať na 0:00.

zdroj: YouTube

cover: Unsplash / Viktor Szabo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.