Web, ktorý možete browsovať ako tapetu na Macu?

Aj keď to znie trochu netypicky, s apkou Plash to možné je. Ide o doplnok pre Menu bar, pomocou ktorého si môžete pre svoje pozadie zvoliť akúkoľvek webku. A dokonca si ju potom prezerať ako v prehliadači!

Na ploche tak môžete mať napríklad svoj obľúbený portál so správami, Google kalendár, Facebook alebo aj Macblog. :) S apkou si môžete dokonca nastaviť ako pozadie aj animovaný GIF.

Po pridaní do menu lišty, stačí kliknúť na ikonku Plashu a vložiť URL stránky, ktorú chcete mať ako pozadie. V ďalších nastaveniach si môžete prispôsobiť priehľadnosť či interval opätovného načítania. Základný refresh rate je 1 minúta.

Cez Browsing Mode môžete s vaším pozadím interagovať. Ak ste s browsovaním hotoví, odkliknutím tohto módu sa vrátite ku statickému pozadiu. Jednoznačne lepšie fungujú stránky, ktoré sú vzdušnejšie a ponúkajú menej obsahu. Čo teoreticky vylučuje práve news portály. Ale – proti gustu… :)

Apku nájdete v App Store, odkiaľ si ju môžete bezplatne stiahnuť. Je kompatibilná s macOS 10.15 a novším.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.