Apple Pay glitch sťahoval peniaze blízko terminálov metra

Platforma od Apple sa pomaly ale isto rozširuje a využíva ju stále viac ľudí. Aktuálne však niektorí z nich zažili nie práve príjemné prekvapenie.

Podľa New York Post používatelom Apple Pay stiahlo peniaze aj v prípadoch, keď iba prechádzali blízko platobných brán v newyorskom metre. Stávalo sa tak bez toho, aby priložili svoje Apple Watch alebo iPhone k OMNY čítačke.

Problém pochádza z funkcie Express Transit, ktorá umožňuje realizovať platby aj bez overovania pomcou tváre či odtlačku. Vďaka tejto funkcii stačí priložiť zariadenie k terminálu. Teraz sa však zdá, že v niektorých prípadoch netreba ani to.

Chybné správanie Apple Pay sa doteraz týkal zhruba 30 používateľov. Apple a MTA (The Metropolitan Transportation Authority) spolupracujú na vyriešení problému. V iných mestách Apple Pay podobné problémy nemá, takže je možné, že dôvodom sú “precitlivené” senzory OMNY terminálov MTA. V takom prípade by podobnú situáciu s náhodnými platbami mohli zažiť aj majitelia iných zariadení s odlišnými platobnými platformami, ako aj ľudia s bezkontaktnými kartami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.