Vznik Československa môžete osláviť na Steame 165 hrami od domácich tvorcov!

Herná platforma ponúkne od 26. októbra do 2. novembra celú plejádu českých a slovenských titulov. Niektorí z tvorcov ponúknu svoje hry až s 90% zľavou!

Ide o prvú event tohto druhu a jej cieľom je viac zviditeľniť hernú tvorbu zo Slovenska a Česka. Cieľom akcie je čo najviac zviditeľniť českú a slovenskú hernú tvorbu.

“Celkovo sa do nej prihlásilo 165 hier od 72 českých a slovenských štúdií. Máme obrovskú radosť z tohto nevídaného záujmu vývojárov, ktorí sa rozhodli akciu podporiť a pripojiť sa, “povedal Pavel Barák, predseda Asociácie českých herných vývojárov a člen predstavenstva Hospodárskej komory ČR.

Organizátorov prekvapil aj vysoký počet prihlášok. Dobre to podľa nich ukazuje, koľko českých a slovenských tvorcov hier aktuálne na trhu pôsobí. Účasť potvrdili aj mená ako Bohemia Interactive, SCS Software, Warhorse Studios, Amanita Design či CBE Software. Zo Slovenska sú to Games Farm, Blue Brain Games, 3DIVISION, Doublequote Studio, Cypronia a ďalšie.

Czech and Slovak Games Week potrvá od 26. do 2. novembra 2020. Každý deň ponúkne eventová stránka na Steame novú ponuku hier. Prevažná časť titulov bude dostupná za akčnú cenu, niektoré so zľavou až 90%.

Akčný týždeň nájdete na jeho Steam stránke

Organizátorom a iniciátorom akcie je Asociace českých herních vývojářů (GDACZ), v spolupráci so Slovak Game Developers Association (SGDA). Pokiaľ bude mať tematický týždeň na Steame úspech, ponúka sa myšlienka organizovať podobnú akciu každoročne.

zdroj: SGDA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.