Vyšla nová public beta macOS Big Sur

V poradí tretia testovacia verzia pre verejnosť prichádza dva týždne po predchádzajúcej bete. Vývojári v súčasnosti testujú šiestu verziu nového macOS.

Nový macOS má priniesť výraznú zmenu v UI či mnohé nové funkcie. Veľké zmeny si určite všimnete napríklad v Safari, kde si môžete nastaviť vlastnú úvodnú stránku s vašimi obľúbenými webmi a pozadím. Taby v hornej časti prehliadača po novom zobrazujú favicony a po umiestnení kurzora na niektorý z tabov sa vám zobrazí náhľad danej webstránky. Podobne ako pri iOS 14 máte ak dispozícii nový Privacy Report, ktorý vám ukáže, ktoré trackery pre vás browser zablokoval.

Nový OS pre Apple počítače sa v mnohom inšpiruje iOS. Dôkazom sú okrem iného aj  Správy, ktoré umožnia posielanie efektov – pribudnú aj možnosti ako pripnuté konverzácie či priame odpovede na správy. Okrem prekopaného vzhľadu ponúkne Big Sur aj paletu nových systémových zvukov návrat ikonického zvuku pri spúšťaní počítača.

Nový macOS sľubuje aj rýchlejšie aktualizácie, ktoré budú prebiehať na pozadí. Big Sur má takisto priniesť lepší prehľad o tom, ktoré informácie jednotlivé aplikácie zbierajú.

Na akom Macu Big Sur spustíte

  • MacBook 2015 a novší
  • MacBook Air 2013 a novší
  • MacBook Pro Late 2013 a novší
  • Mac mini 2014  a novší
  • iMac 2014 and later a novší
  • iMac Pro 2017 a novší
  • Mac Pro 2013 a novší

Najnovšia beta takisto pridáva podporu pre nové iMacy z roku 2020.

Chcete nový macOS testovať?

Postup ako na to nájdete v našom samostatnom článku.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.