Všetko naj! Steve Jobs by dnes oslávoval narodeniny

Spoluzakladateľ a bývalý riaditeľ Apple sa narodil 24. februára 1955. Práve dnes by sa dožil 65 rokov.

Spolu so Steveom Wozniakom v roku 1976 zakladal Apple a stál pri zrode viacerých kľúčových zariadení, ktoré formovali revolúciu v oblasti počítačových technológií. Nie vždy to však bolo pre Jobsa ružové.

V roku 1985 bol z Apple vyhodený po nezhodách s Johnom Sculleym. Jeho odchodom sa začalo obdobie, kedy Apple zápasilo s neúspechom. Jobs sa do spoločnosti vrátil po viac ako desiatich rokoch. Pod jeho vedením firma zažila neuveriteľný rozmach, z ktorého ťaží dodnes. Viacero ikonických produktoch s logom nahryznutého jablka vzniklo pod jeho dohľadom. Spomeňme aspoň iPod, iPhone, iPad, MacBook a iMac či služby ako iTunes, App Store.

V súčasnosti Apple dosiahol 1,5 miliardy aktívnych zariadení a podľa Tima Cooka bude Jobsova DNA vždy základom Apple. Jeho spôsob myslenia, pracovné nasadenie a chuť inovovať sú podľa neho piliermi značky aj dnes.

zdroj: MacRumors, WikiMedia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.