V iOS 14.2 sa opäť spomína možnosť, že iPhone 12 nebude v balení obsahovať EarPods

Zvyšuje sa pravdepodobnosť, že drôtové slúchadlá, ktoré doteraz Apple k svojim produktom balil, v krabici s novým iPhonom nebudú.

Už iba “slúchadlá”

Okrem absentujúceho adaptéru by tak v balení nemali byť ani tradičné EarPods. Novým dôkazom je zmienka v kóde novej verzie iOS 14 s označením 14.2. V nej sa spomína pojem “headphones”, ktorý pochopiteľné označuje slúchadlá. Zaujímavosťou ale je, že v predošlých verziách operačného systému bol tento pojem “supplied headphones”, čo poukazovalo na dodané slúchadlá – teda tie, ktoré ste k iPhonu našli v krabici spolu s ním. Tento termín Apple používal pri každej zmienke o slúchadlách v rámci kódu.

Všeobecnejší termín “slúchadlá” tak veľmi pravedodobne znamená, že Apple už toto príslušenstvo k novým produktom dodávať nebude.

Unsplash / Mateo Abrahan

Pre prírodu aj peňaženku

Hypotézu podporujú aj tvrdenia renomovaného analytika Apple Ming-Chi Kua, ktorý ešte v máji avizoval, že v balení iPhone 12 slúchadlá nenájdeme. Spomínal aj zaujímavú možnosť, že značka príde s určitým zvýhodnením pre AirPods, ktoré má motivovať zákazníkov k ich kúpe k novému telefónu.

Ako sme spomenuli v úvode, pokiaľ ide o obsah balenia, to by malo byť vcelku sparťanské. Okrem samotného iPhonu by sa v ňom mal nachádzať už iba napájací USB-C / Lightning kábel, bez slúchadiel či adaptéru.

Apple chce týmito krokmi znížiť jednak dopad na životné prostredia a samozrejme trochu aj cenu samotného produktu, ktorú tlačí hore 5G. To, že adaptér sa do krabice skutočne nedostane, môžu naznačovať aj nedávno predstavené Apple Watch Series 6, ktoré takisto v balení nedisponujú nabíjačkou.

zdroj: MacRumors

cover: Unsplash / Math

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.