Tri dôvody, prečo inteligentné hodinky čaká výrazný pokles predajov

Aké sú príčiny poklesu pri tejto populárnej kategórii zariadení?

Všetky spája spoločný menovateľ. Tým je pandémia koronavírusu. Poďme si však podrobne rozobrať jednotlivé dôvody.

Prvý súvisí s tým, ako sa zmenil životný štýl väčšiny ľudí. Podstatnú časť uplynulých dní trávili doma. Potreba mať teda na ruke smart hodinky bola o niečo nižšia, funkcie pre pohyb a fitness boli potrebné menej. Apple Watch ako periféria pre notifikácie z vášho iPhonu takisto v pohodlí domova nemá taký význam ako obvykle, keď sa váš smartfón nachádza vo vrecku či taške.

Ďalším aspektom, ktorý prispel k nižšiemu záujmu o wearables produkty, bol nižší príjem či dokonca strata zamestnania, kedy človek logicky nemá v prvej desiatke potrebných vecí smart hodinky a ani prostriedky na ich kúpu.

Po tretie, ak aj neprišlo k poklesu príjmu, mohli mnohí ľudia pociťovať neistotu z budúcnosti a tak si radšej peniaze odkladali.

Odhady zatiaľ hovoria o raste na úrovni zhruba 5%. Pre porovnanie, minulý rok dosiahli wearables rast 28%. Pokiaľ ide o počty predaných kusov očákava sa, že sa tento rok predá približne 254 miliónov. Výsledky trochu zachraňoval zvýšený záujem ľudi o monitoring zdravia, ktorý patrí k funkciám viacerých wearables produktov. Práve v tejto oblasti sa očakáva príchod komplexnejších riešení pre sledovania zdravotných funkcií.

Aj vďaka nim by v nasledujúcich rokoch mohol segment nositeľných technológií opäť rásť – v roku 2021 sa očakáva 289 miliónov predaných kusov a o dva roky to má byť 329 miliónov.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.