Qualcomm testuje nový 5G modem

Spoločnosť na svojom evente What’s New in 5G predstavila tretiu generáciu svojho X60 modemu s výkonným downloadom a uploadom. Objaví sa novinka v iPhone 12?

Apple sa v minulosti s Qualcommom ťahal za prstvy kvôli patentom a podarilo sa mu dospieť k dohode, vďaka ktorej získal dodávateľa pre 5G čipy. Pokiaľ ide o 5G anténu, kalifornské jablko nedávno začalo pracovať na vlastnej verzii, keďže s tou od Qualcommu nebolo spokojné. Ich koncept si však nechal v zálohe ako riešenie pre prípad, že jeho vlastný návrh by nevyšiel podľa predstáv. Custom anténa by mala byť kompatibilnná s 5G čipom od Qualcommu, ktorý by sa teda mohol objaviť v nadchádzajúcom update Apple smartfónu.

Nový X60 má ponúknuť rýchlosti cez 7Gb/s. Ide však o číslo, ktoré zatiaľ existuje čisto v teoretickej rovine. Na dosiahnutie takej prenosovej rýchlosti bude potrebné adekvátne 5G pokrytie, ktoré zatiaľ chýba.

zdroj: 9to5Mac, Qualcomm

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.