Nové iPhony by mohli spĺňať Short Range Wi-Fi štandard

Nadchádzajúca aktualizácia ponuky Apple smartfónov pre rok 2020 môže byť podľa japonského portálu Mac Otakara kompatibilná s novým štandardom pre bezdrôtové siete.

Ten je známy pod označením IEEE 802.11ay a predstavuje nástupcu IEEE 802.11ad. Prináša štvornásobne širšie pripojenie – vďaka štvorici streamov pre viacero paralelných prenosov dát. Nová špecifikácia využíva 60GHz spektrum.

To je zatiaľ vo fáze testovania ale už koncom tohto roku by sme ho mohli vidieť v praxi. Podľa informácií Mac Otakara, by malo ísť o tzv. ultra-short range štandard. To teoreticky znamená, že by IEEE 802.11ay mohol byť využívaný na komunikáciu medzi zariadeniami, ktoré sa nachádzajú neďaleko od seba.

V MacRumors si všimli, že v roku 2018 sa hovorilo o Apple headsete pre rozšírenú, resp. virtuálnu realitu, ktorý mal údajne tiež využívať rovnaký štandard Wi-Fi. Podľa portálu by to mohlo znamenať, že Apple využije IEEE 802.11ay, aby predstavil next-gen AR a VR technológie. 

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.