Pred 13 rokmi predstavil Steve Jobs prvý iPhone

Svetová premiéra smartfónu od Apple sa uskutočnila pred zrakmi návštevníkov Macworldu v San Franciscu 9. januára 2007.

Najúspešnejšie Apple zariadenie

Jobs vtedy uviedol iPhone ako produkt, ktorý v sebe spája tri rôzne zariadenia. iPod s dotykovým ovládaním, vizionársky nástroj pre internetovú komunikáciu a samozrejme, mobilný telefón.

Od roku 2007 kalifornská spoločnosť predala viac ako miliardu iPhonov. Apple smartfón sa aj napriek nižším predajným číslam za uplynulý rok stále drží svojej pozície najúspešnejšieho produktu v histórii značky.

13 rokov vývoja

Počas trinástich rokov sa iPhone postupne zdokonaľoval a prinášal nové a širšie zamerané funkcie. V roku 2010 sme sa tak dočkali Retina displeja, o rok na to Siri a iCloud. Rok 2013 priniesol autentifikáciu odtlačkom prsta, v 2016 sa iPhone stal vodeodolný, ponúkol dvojicu šošoviek fotoaparátu a prišiel o klasický slúchadlový jack.

O rok neskôr sme mali možnosť vidieť dizajn s takmer bezokrajovým displejom, kde overovanie zabezpečoval Face ID. K tejto viac-menej ustálenej podobe v rokoch 2018 a 2019 pribudli väčšie displejem či v prípade fotoaparátu nočný režim a trojica šošoviek fotoaparátu.

Podľa odhadov a predpovedí analytikov by nadchádzajúci model pre rok 2020 mal byť výraznou zmenou – dizajnom aj parametrami. Informácia zatiaľ hovoria o 5G iPhone, ktorý bude tvarovo vychádzať z iPhonu 4 a ponúkne trojicu veľkostí displeja ako aj opäť vylepšenú technológiu fotoaparátu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.