Pôvodný iPad Mini je oficiálne vintage

Apple najnovšie na zoznam vintage a zastaralých kúskov zaradil aj tablet z roku 2012.

Pôvodný model so 7,9 palcovou obrazovkou predstavila značka pred ôsmimi rokmi. Spomínaný zoznam sa delí na dve kategórie – vintage a obsolete (zastaralé). Aj keď na prvý pohľad sa môžu obe slová javiť ako synonymá, značka ich vníma rozdielne. Pod vintage spadá všetko s logom Apple, čo sa už niekoľko rokov oficiálne nepredáva, ale stále môžete pre tieto zariadenia získať autorizovaný servis. Obsolete (zastaralé) zase zahŕňa produkty, ktoré už nárok na oficiálne servisovanie nemajú – a to bez výnimky.

Doteraz najmenší iPad prvej generácie bol po roku od svojho predstavenia nahradený nástupcom, ktorý sa predával až do roku 2015. Následne prišli tretia, štvrtá aj piata generácia iPadu mini. Šiestu s mini-LED displejom očakávame už onedlho. Možno bude vyzerať takto?

Prvý iPad mini v sebe ukrýval A5 čip, 512GB RAM a úložisko s kapacitou až do objemu 64GB. Pokiaľ ide o jeho pokračovania v podobe ďalších generácií, dizajnom sa príliš nelíšili – aj tá súčasná má rovnako veľké okraje a Touch ID.

zdroj: MacRumors

komentáre
  1. Moje prvé Apple zariadenie bol práve iPad Mini. Mám 64GB verziu, ktorú som dodnes nezaplnil a spoľahlivo, i keď trochu pomalšie funguje pre potreby detí dodnes. Netflix appku som omylom vymazal a novú už bohužiaľ kvôli starému iOS nedokážem nainštaloval :(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.