Pripomenie karanténu

Zatiaľ ide o základnú verziu, ktorá sa bude pravdepodobne ďalej rozširovať a vylepšovať, ako sľubovali aj vývojári. Tí poskytli zdrojový kód bezplatne Slovensku aj celému svetu.

V apke môžete získať prehľadné info o príznakoch či o karanténe pri návrate zo zahraničia či kontakte s nakazeným človekom. V apke máte možnosť označiť lokáciu, kde sa v rámci karantény zdržiavate. Za účelom jej dodržiavania bude apka dva týždne sledovať GPS súradnice zariadenia. Ak by ste karanténu porušili, príde vám notifikácia. Autentifikácia cez Face ID v tejto verzii aplikácie zatiaľ nenájdete.

Anonymná prevencia

Ako sme spomínali v samostatnom článku pri predstavovaní aplikácie, na lokalizovanie využíva okrem GPS aj Bluetooth, ktorý umožňuje presnejšie zameranie a to aj v interiéroch. Na rozpoznávanie konkrétnych zariadení sa využívajú anonymné kódy. Tento jedinečný kód si od človeka vypýta zdravotník v prípade, že by sa nakazil.

Vďaka kódu je možné spätne zistiť, ktoré zariadenia (a ich majitelia) prišli s nakazeným do kontaktu. Tie sú monitorované počas 14 dňovej lehoty. Aby sa predišlo zbytočnej panike, aplikácia zaznamenáva iba kontakty so zariadeniami, ktoré boli dostatočne blízko a počas stanoveného časového limitu.

Koronavírus ako na dlani

V apke môžete sledovať aj aktuálnu situáciu ohľadom COVID-19 na našom území. Na mapke uvidíte mestá, resp. mestské časti s infom o počte pozitívne testovaných. Okrem mapového zobrazenia je k dispozícii aj zoznam.

Aplikáciu Covid19 ZostanZdravy nájdete v App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.