Nový MacBook Pro 13” by mohol doraziť už o mesiac

Podľa čerstvých indícií môžeme v dohľadnej dobe očakávať aktualizáciu menšieho z Pro notebookov Apple.

Zariadenie s kódovým označením J223 predpovedá leaker Jon Prosser, ktorý jeho predstavenie sľubuje už budúci mesiac.

Podľa jeho informácií by malo ísť o refresh aktuálneho modelu. Čo medzi riadkami môže znamenať aj nárast uhlopriečky na 14 palcov. O tomto variante hovoril aj renomovaný analytik Ming Chi-Kuo. Či sa 14 palcový MacBook Pro objaví už teraz, nie je zatiaľ isté. Čo je však dosť možné, je fakt, že najskôr nahradí o palec menší model.

Odhliadnuc od možného zväčšenia uhlopriečky je na mieste očakávať update aj v oblasti klávesnice. Súčasný 13 palcový MacBook Pro disponuje problematickou verziou s motýlikovým mechanizmom. Jej klávesy môžu mať po čase problémy s odozvou, ktoré vyústili pred dvomi rokmi k programu opráv. Riešenie prišlo v podobe návratu k spoľahlivejšej verzii Magic Keyboard pri novom 16 palcovom Pro a nedávno predstavenom MacBooku Air.

Novinka má ponúknuť aj upgrade procesoru – v podobe Ice Lake čipu 10. generácie od Intelu.

Prosser v minulosti prišiel s presnými informáciami ohľadom Google leakov. Apple sa začal venovať nedávno. Či si povesť spoľahlivého zdroja informácií udrží aj v prípade kalifornského jablka, uvidíme v horizonte najbližších štyroch týždňov.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.