Nový MacBook Air je až o 76% rýchlejší, iPad Pro však neprekonal

Apple minulý týždeň predstavil nástupcu svojho MacBooku Air s novou Magic Keyboard a rýchlejšími procesormi. Ako je na tom v porovnaní s predchodcami?

Novinka ponúka tri možnosti konfigurácie pokiaľ ide o procesor – dvojjadro i3 1,1GHz, štvorjadro i5 1,1GHz a nakoniec štvorjadro i7 1,2GHz. Geekbench sa pozrel na nový Air s osadeným štvorjadrovým procesorom i5 a takto to dopadlo:

Model 2020 po spriemerovaní ďalších Geekbench porovnaní dosiahol skóre 1 072 pre single core (zlepšenie o 32%) a 2 714 pre multi core (zlepšenie o 63%). Tieto výsledky teda naznačujú, že variant s aktuálnym i5 prináša výrazne vyšší výkon ako jeho predchodcovia s 1,6GHz dual core i5. Mnohí už teraz odporúčajú priplatiť si pri novom Air za i5 verziu, keďže tá základná je vybavená “iba” dual core i3 procesorom.

Naozaj zaujímavý je však výsledok iného testu. Ten porovnáva súčasný MacBook Air s iPadom Pro spred dvoch rokov. Tu je favoritom tablet s procesorom A12X, ktorý prekonal Intel i5 10. generácie v teste single core aj multi core – tu dokonca o neuveriteľných 73%!

zdroj: Geekbench, 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.