Apple TV+ znižuje kvalitu streamu

Obmedzenie má pomôcť vyťaženým sieťam v čase karantény.

Minulý týždeň sa Európska Únia obrátila na viaceré spoločnosti, ktoré vysielajú multimediálny obsah, so žiadosťou o zníženie kvality. EÚ tým chce kompenzovať tlak, ktorý na pripojenie vyvíja množstvo ľudí aktuálne pracujúcich z domu.

Žiadosti už vyhovelo viacero známych platforiem – Netflix, YouTube, Apple TV+ ale aj Facebook. Zdá sa však, že práve služba kalifornského jablka ide cestou výrazného zníženia kvality. Niektorí diváci hlásia výrazne nižšiu kvalitu s viditeľnou kompresiou – najmä na veľkých obrazovkách. Okrem kvality videa sa vyskytujú aj problémy s plynulosťou webu Apple TV+.

Opatrenia streamovacích služieb majú byť dočasné – kým operátori nevymyslia ako si poradiť s novou situáciou. Je teda možné, že Apple kvalitu svojho streamu časom navýši, podobne ako ostatné plaformy. Netflix, ktorý pre BBC hovoril o 30 dňovej lehote, aktuálne čelí aj kritike od divákov s 4K plánom. Tí požadujú dočasné zníženie cien, keďže platia za kvalitu, ktorá aktuálne nie je dostupná.

Akú skúsenosť máte vy?

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.