Nový iPad Pro s A14X, 5G a mini-LED: Dorazí v prvej polovici roku 2021?

Nová generácia Pro modelov má priniesť nový procesor, 5G kompatibilitu či novú technológiu displeja. Kedy sa jej dočkáme?

Podľa leakera L0vetodream by to mohlo byť už v druhom štvrťroku 2021.

Leaker na svojom Twitteri hovorí, že nové zariadenie bude vybavené modemom Snapdragon X55 5G od Qualcommu, ktorý podporuje tak mmWave aj sub-6GHz. Prvá spomínaná technológia je súborom 5G frekvencií a v praxi prináša vysokorýchlostné pripojenie na krátke vzdialenosti, čo je logicky ideálne v meste. Menej ideálne to môže byť v redšie husto osídlených lokalitách, kde by k slovu zase mohlo prísť sub-GHz 5G – pomalšie, ale s väčším dosahom signálu.

V minulosti sa hovorilo o tom, že by sa nový iPad Pro mohol objaviť ešte tento rok. S ohľadom na aktuálnu situáciu okolo pandémie, ktorá zasiahla aj do výrobných harmonogramov, sa však ako pravdepodobnejší javí budúci rok. iPad Pro bol navyše aktualizovaný iba nedávno – v marci. Aj keď šlo skôr o drobný refresh, polročný interval sa zdá príliš dynamický.

Pokiaľ ide o spoľahlivosť leakera, L0vetodream nedávno ako prvý presne predpovedal viacero konkrétnych detailov o novom iPhone SE.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.