Nový iOS – widgety pre domovskú obrazovku aj prispôsobiteľné tapety

Očakávaný update s poradovým číslom 14 má priniesť veci, ktoré sa v iOS objavia vôbec poprvýkrát!

Máte radi avokádo?

V Apple aktuálne pracujú aj na widgetoch, ktoré by si ľudia mohli presúvať voľne po homescreen ploche – podobne ako sme zvyknutí pri ikonkách aplikácií. Zatiaľ nie sú známe bližšie podrobnosti. Možno s výnimkou kódového označenia funkcie – Avocado.

Custom verzie pozadí

Okrem widgetov pre domovskú obrazovku chystá podľa DongleBookPro Apple aj nové nastavenia pre tapety. Tie by sme si podľa screenshotov, ktoré leaker zdieľal na Twitteri, mohli upravovať. Takisto je vidno kategória iOS 13, čo by mohlo znamenať, že Apple ponechá k dispozícii tapety z aktuálneho iOS. Apple podľa záberov pripravuje nový spôsob usporiadania motívov prehľadnejším spôsobom, na základe podobnosti – navigácia pri výbere pozadia by mala po novom prebiehať horizontálne.

Pokiaľ ide o spomínané možnosť prispôsobenia motívu, na screenshote videno, že je k dispozícii tzv. Home Screen Appearance – možnosť, pomocou ktorej si detailnejšie upravíte vzhľad podľa vašich preferencií – či už sa vám viac páči svetlý, tmavý alebo rozostrený variant tapety.

      

Predstavenie iOS 14 sa očakáva na júnovej konferencii WWDC 2020, ktorá tento rok pobeží výlučne online.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.